Prvi pametni telefon in prvi app zanj

Bila je sredina junija 2011, ravno čas pred zadnjimi izpitnimi obveznosti mojega študija na FRI in pretekom starega aneksa, ko me je dokončno prijelo, da bo pa le padel prvi pametni telefon – kakopak, kot vedno ravno takrat, ko je potrebno opravit kak izpit in iščem razne druge stvari, s katerimi bi se lahko zamotil.

Ker sem zadnja leta velik navdušenec nad .NET tehnologijo in programskim jezikom C#, ker v Microsoftovi platformi Windows Phone vidim svetlo prihodnost, ki se šele razvija, in ker je Microsoft le Microsoft, sem izbral nič drugega kot Samsung Omnio 7 z naloženim Windows Phone 7. Zakaj Samsung? Vsaj sredinska non-touch tipka in kvaliteta izdelave.

In ni dolgo trajalo, ko so izpiti le šli mimo, diploma se “kovda”, dva SharePoint Dev projekta potekata normalno, pa sem le našel en vikend dva dni časa in naštudiral Windows Phone SDK, dobil idejo in pričel z izdelavo moje prve aplikacije za Windows Phone – SiOL TV SPORED.

Zakaj ravno TV SPORED in zakaj ravno SiOL?
Kot odgovor na prvo – enostavno na WP market placu nisem zasledil še niti ene podobne aplikacije za SLO programe (vsaj ko sem to nazadnje iskal).
Kot odgovor na drugo – aplikacija pobira informacije o sporedu za posamezne tv kanale (ki jih je tam mimogrede kar 120) iz Siolove spletne strani, kjer jih najprej web service iz html kode “parsa” v XMLTV format, katerega potem bere app na telefonu.

Načrti za prvo končno verzijo naj bodo zaenkrat še zakriti, do takrat pa prvi “screen”. Upam samo, da se ne zavleče preveč v navlaki vseh ostalih projektov :).

Lep pozdrav!
Gašper Rupnik

{End.}

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: